Hogy működik egy hagyományos vízlágyító?

A vízlágyító berendezések ioncserés eljárás alapján működnek. A vízhálózatból érkező (oldott kalciumot és magnéziumot tartalmazó) keményvíz átáramlik az ioncserélő gyantán a tartályban, ahol ioncserével megtörténik a víz kémiai lágyítása. A berendezés ioncserélő gyantatöltete a Ca++ és Mg++ ionokat (ezektől az ionoktól kemény a víz), Na+ ionokra cseréli, amelyek magasabb vízhőmérsékleten sem válnak ki és okoznak problémát. A gyanta töltet bizonyos mennyiségű lágyvíz elkészítése után lemerül, ezért azt regenerálni kell. A regenerálás nagy tisztaságú NaCl oldat (sóoldat) felhasználásával automatikusan történik. Regenerálás során a sóléből a Na+ ionok újra a gyantába kerülnek, így újra lesz kapacitása a lágyítónak lágy vizet produkálni. A berendezés teljesen automatikus, elvégzi az összes tisztítási, regenerálási folyamatot.

Mik a lágy víz előnyei?

  • Megóvja a vízzel érintkező háztartási készülékeket a vízkő okozta károktól. (Kávéfőző, vasaló, vízforraló, bojler stb.)
  • A mosott ruhák puhábbak, lágyabb tapintásúak lesznek, sőt a színüket is tovább megörizhetik.
  • A poharak, edények, szerelvények cseppmentesen száradnak.
  • Csökkenthető a bör irritációja, a börviszketés, valamint a a haj és a bör is selymesebb hatást kelthet.
  • A fűtési rendszerek kevesebb energiaveszteséggel működhetnek a vízkő lerakodások elkerülésével.
  • Kevesebb idő, és vegyszer szükséges a takarításhoz.

Kútvíz kezelésre is van megoldása a Brilliancy-nak?

Természetesen van, a kútvízkezelés menüpont alatt tájékozódhat erről bővebben

 

Régen is volt vízkő, most miért okoz nagyobb gondot, mint régen?

A víz régen is ilyen volt, de a szerelvények és a berendezések belső szerkezete manapság vékonyabb anyagból készül (gazdaságossági és versenyképességi okokból), valamint szűkebb keresztmetszetűek (kevesebb energiából magasabb hatékonyság érhető el így) ezért összeségében a vízzel érintkező készülékek érzékenyebbek a vízkő okozta problémákra.

 

Honnan tudom, hogy nálunk milyen kemény a víz?

Az alábbi linken lakóhely szerint kikereshető az átlagos vízkeménység, de probléma esetén telefonon is bármikor segítünk.

Magyarországi települések ivóvízminősége

Hogyan válasszak a Brilliancy vízlágyító típusai közül?

Használja a kiválasztás segítségtervezet, vagy telefonon is kérhet segítséget a kiválasztáshoz. Ha pedig bármely lépésnél elakadna, keressen bennünket telefonon.

 

Miért kell beüzemelni a Brilliancy vízlágyítót?

Azért kell a saját gyártású készülékeinket beüzemelni, mert a telepítés helyétől függően a víznyomás és vízkeménység értékek különbözőek lehetnek. Más a vízkeménység az ország keleti és nyugati oldalán. A beüzemelő a helyi értékeknek a függvényében állítja be a berendezést, hogy a vízlágyító hosszútávon üzemszerűen, gazdaságon, megbízhatóan tudjon működni.  A vízlágyító berendezés a beüzemelés során kerül víznyomás alá, ahol az esetleges problémák (csöpögés) rögtön elhárítható. Beüzemelő szakembertől egyedi kérdéseket is meg tudja válaszolni, csak pár ilyen jellegű kérdés: Hogy kell ki bypassolni (kizárni) a vízlágyítót probléma esetén? Hova kell boritani a sót? Mi történik áramszünet esetén? stb.

 

A megfelelő beüzemelés a hosszú távú hibamentes működés záloga. A Brilliancy készülékek telepítése esetén szakszerű beüzemelés szükséges. A beüzemelés az 5 év teljeskörű garancia feltétele!

A megfelelő beüzemelés a hosszútávú hibamentes működés záloga. A Brilliancy készülékek telepítése esetén szakszerű beüzemelés szükséges. 

Brilliancy vízlágyító garancia érvényesítése nélküli elindítását NEM JAVASOLJUK, de a vízlágyító így is tud működni.

Elindítási lehetőségek:

  1. Plug and Play készülék (beüzemelés mentes). Brilliancy vízlágyító is elindítható így, de működése nem lesz gazdaságos. Mivel beüzemelés során a szakember a helyi víznyomás és vízkeménység függvényében állítja be a berendezést, hogy a vízlágyító hosszútávon a megfelelő paraméterekkel, üzemszerűen, gazdaságon és megbízhatóan tudjon működni. Pug and Play beüzemelés esetén ez nem mondható el és mivel nem beüzemelő partner indította el a berendezést a Brilliancy vízlágyító garanciája nem érvényesíthető. 
  2. Internetes/telefonos beüzemelés. Ennek a beüzemelési módnak a díja esetünkben ugyanúgy kiszámlázásra kerül. A Brilliancy vízlágyító is elindítható on-line, ha az ügyfél igényli. De a programozáson felül a felhasználó felelőssége az esetleges szivárgásokat, hibákat észrevenni és jelezni. Mindezek miatt szerencsésebb beüzemelő szakembert hívni aki a fent említett módon, szakszerűen elvégzi a beüzemelést. Ezzel később sok kellemetlenségtől megóvja magát a vásárló és anyagilag is ugyanolyan jól jár. Műszaki probléma esetén ez a fajta beüzemelési módszerrel a Brilliancy vízlágyító nem ellenőrizhető és garanciális jogai nem érvényesíthetők.
  3. Beüzemelés szakember által (ajánlott). A Brilliancy vízlágyítót érdemes szerződött szakemberrel beüzemelni, hogy hosszú távon megbízhatóan és gazdaságosan működjön. 5 ÉV TELJESKÖRŰ GARANCIÁVAL! A beüzemelést mindig a lakóhelyhez legközelebbi szervizpartner, vagy a szerződött kivitelező végzi el, így költséghatékony a Brilliancy vízlágyító szakszerű beüzemelése.

 

Akváriumban is használható a Brilliancy vízlágyítóval kezelt víz?

Lehetséges, de ez mindenképp beállítás függvénye, egyeztessen velünk a részletekről.

  

Mit tartalmaz a Brilliancy vízlágyító csomag?

-Gyantával feltöltött kabinetes vízlágyítót, ami egyből lágyvizet szolgáltat, használatra kész

-bypass szerelvényt (megkerülő szelep)

csatorna bekötő szifon, szilikoncsővel, bilinccsel

Csak a vízbekötő csőpár megvásárlására van szükség, mivel ez a beüzemelés helyén eltérő lehet (átmérő/hossz)

 

A gyanta nem kerül be a szervezetembe?

A gyantát nem egy masszának kell elképzelni, hanem sok kicsi polimer narancssárga gyöngynek. A kezelés során tulajdonképpen a tartályon áthaladó víz kerül kapcsolatba a gyantával, ahol megtörténik az ioncserélés, aminek eredményeképp a víz kémiailag lágy lesz. A só és a sólé csak a gyanta regenerálásához kell, amit egy optimálisan kiválasztott berendezés 1 hónapban 2x vagy 3x végez.

 

Mennyire hangos a Brilliancy vízlágyító?

Csak a regenerálás folyamata során hallható a készülék működése. Egy jól beállított készülék esetén a regenerálás folyamata kb 1 óra - 1óra 15 perc, mely folyamán halk susogás hallatszik ahogy a csatornára öblít a gép, ezt éjjel végzi és egy hónapban maximum 2x vagy 3x.

 

Mi a különbség a vízlágyítás és a vízkőmentesítés között?

A hagyományos vízlágyító az ioncserélés elvén kémiailag lágyítja a vizet, míg a vízkőmentesítő eszközök fizikai elven korlátozzák a vízkő megjelenését. A vízkőmentesítő készülékek nem lágyítják a vizet. További információk az vízkőmentesítő berendezésekről az alábbi menüpontban olvashatók: Dropson

 

Milyen szállítási módok közül választhatok?

Házhoz szállítjuk a berendezést, vagy oda irányítjuk egy viszonteladói partnerünkhöz, ahol átveheti berendezését, ez esetben további árkedvezményre jogosult. Érdeklődjön erről telefonon vagy emailen.

 

Mi a teendőm, ha sérült, hibás terméket kaptam?

Szállítást mi magunk végezzük, ezáltal garantálva a termék sértetlenségét. A berendezésre teljeskörű 5 éves garancia vonatkozik, ami a beüzemeléstől indul el. Műszaki probléma vagy hibás berendezés esetén a készüléken található beüzemelési információs számot kell hívni, hogy a probléma megoldására azonnal megkezdődőn.

További információra lenne szüksége? Nézze meg a vízkezelési kisokosunkat itt: Vízkezelési Kisokos

Thermo-Modul Hungexpo Nyereményjáték szabályzata elérhető itt: NYEREMÉNYJÁTÉK SZABÁLYZAT